En munk i tidlig morgensol venter på Express 75 til Nong Khai. Klokka er 08.00 og nasjonalsangen lyder over høyttaleranlegget slik den gjør hver morgen på Hua Lamphong, jernbanestasjonen i Bangkok.
Den Thailandske jernbanen holder på å skifte ut gamle tog, men de har ikke kommet til Express 75 til Nong Khai enda. Toget er gammelt, diesellokomotivet bråker og det skrangler i alt som er løst. Det meste høres det ut som. Setene har sett sine bedre dager og vi har vondt i baken allerede før vi er ute av Bangkok, og da er det bare 8 timer igjen til vi skal av i Udon Thani.
De nye togene har servering underveis men her foregår det på gamle måten. Selgere kommer på og går av underveis og det er ingenting å si på utvalget. Ris med egg og kjøtt, sticky rice i pose, kylling i pandanblad, kjøttboller og pølse på pinne, popcorn, frukt, drikke og det hele toppes med flatbanket høne på bambuspinne like før Udon Thani. Tydeligvis populært å ha med hjem til middag så her tømmes kurver med høner fort.
Udon Thani er nok ikke den mest spennende byen i Thailand, men god mat har de her. Ikke visste vi at det var maten vi skulle være mest fornøyd med her, men allerede første kvelden finner vi fram til nattmarkedet og her er det mat til alle. Vi kjøper mat i poser og isopor, finner et bord og dekker på selv. Genialt konsept men kanskje litt mye plastsøppel. Her er det ingen turister og maten er ikke tuklet med for å passe sarte turistganer. Vi spiser her de tre kveldene vi er her og alle hilser og smiler når vi kommer. Det serveres forskjellig her som kravler og kryper som vi ikke har lyst på også, men alt det vi velger å spise smaker kjempegodt.
Som sagt er det ikke mange turister her i hvert fall ikke vestlige damer, så alle damene smiler og hilser. Vestlige menn derimot har de dessverre en del av her. Og av alle steder har vi bestilt hotell midt i bargata. Hotellet er helt nytt og kjempefint men vi er nabo med The Irish Clock og The Fun Pub. Både damene som holder til her og ikke minst mennene har nok sett sine beste dager og det går i øl både til frokost, lunsj og middag. Dette er fortsatt et vanlig syn i Thailand, men virker både patetisk og utdatert i et land hvor det nå er mer populært å gå på kaffebar. Udon Thani er intet unntak og her finner vi Dose Espresso, en kul kaffebar med betjening som virkelig kan lage kaffe.
Legg igjen en kommentar